top of page

Hollanda'da İş Bulmak

Updated: May 4, 2022

Hollanda'da iş bulma rehberimize hoşgeldiniz! Maalesef ki yabancı bir ülkede iş bulmak oldukça zor bir süreç ama emin olun imkansız değil. Bununla birlikte Avrupa Birliği içindeki en düşük işsizlik oranı Hollandada diyebiliriz. Yani ya ülkeye alıp köle gibi çalıştırıyorlar, ya da ülkenin kapısından içeri sokmuyorlar :D Tabii ki köle gibi çalıştırmak işin şakası, gördüğüm en esnek(çalışan açısından) çalışma saatleri bu ülkede diyebilirim.


Biz doğrudan Amsterdam'da iş bularak geldiğimiz için, Amsterdam'da iş bulmak üzerine izlenimlerimizi anlatacağım. Ancak Hollanda Amsterdam'ın ötesinde yaşamak ve çalışmak için bir çok şehire sahip. Büyük şehir yaşamı tercih edenler Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Den Haag bölgelerine de bakabilirler.



Amsterdam'da İş Bulmak

Amsterdam, modern yüzü ile Avrupa'nın en eski iş merkezlerinden biri olup günümüzde kariyer açısından birçok imkan sunar. Hem Amsterdam firmaları hem de burada ofis açmış uluslararası şirketler, büyümelerini hızlandırmak için dünyanın her köşesinden yetenekli kişileri bünyelerine katmaktadırlar.


Avrupa'da iş arayışında olan yetenekli biri misiniz? Peki neden Amsterdam'ı seçmelisiniz veya biz seçtik?

Profesyonel açıdan bakacak olursanız temelinde iki şey var. Birincisi İngilizcenin yaygın olarak konuşulması ve iş hayatında kabul edilir bir dil olması, ikincisi ise expatlar için 30% vergi kuralı ile net maaşın yerel halka oranla yüksek olması şeklinde özetleyebiliriz. Nedir bu %30 kuralı derseniz, başlı başına ayrı bir yazı konusu :) Çok yakında buradan ulaşabilirsiniz.


Peki neden Amsterdam'ı seçmemeliyiz?

Amsterdam'da herşey çok güzel, hadi herkes buraya gelsin demiyoruz tabii :) Diğer AB şehirlerine göre yaşam maliyetleri biraz yüksek gelebilir. İkinci neden ise biraz kişiden kişiye değişebilicek bir konu olan hava durumu diyebiliriz.


Amsterdam'a gelmeye karar verdiniz, iş ilanlarını nerede bulacaksınız?

Açıkçası birçok firma kendi sitesi üzerinden başvuruları kabul ediyor. Yazının devamında kalifiye işçi alımı yapan firmaların isimlerini sizlerle paylaşacağız, sizin de yorumlarınızla günden güne liste büyüyecektir.


Bizdeki kariyer.net sitesine benzer siteleri aşağıda bulabilirsiniz;


Amsterdam'da kalifiye personel alımı yapan bildiğimiz firmalar;


Yazımızı faydalı buldunuz mu? Lütfen yorum olarak bunu bizimle paylaşın. Farklı bir firma ile mülakat mı yaptınız? Firmanın ismini bizimle paylaşın ki listemize ekleyelim.


5,560 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page