top of page

Yurt Dışına Taşınırken Topladığımız Evraklar


Yurt dışı firma ile yaptığımız görüşme olumlu sonuçlanır sonuçlanmaz, kendimizi bir sürü resmi prosedürün içinde bulduk. İlk hafta itibariyle sekiz farklı alanda evrak toparlamak üzere birileri ile mailleşmeye başladım.


Vergi ve Göçmenlik İşlemleri Danışmanlık Firması için Topladığımız Evraklar - (Hillbrook)


Şirketimiz göçmenlik işlemleri ve vergi indirimi gibi konularda bize destek olması için Hillbrook firması ile anlaştı. Alanında uzman olan bu firma IND ile bizden aldığı yetki yazısı sonucu yazışmaları yaptı. Hollanda'da çalışacak olan deneyimli göçmen statüsünde bulunanlar için uyguladığı %30 kuralı için gerekli formları doldurdu.


Pasaport Resimli Sayfa



Bu sayfayı hemen hemen tüm işlemlerde sizden talep ediyorlar. Bunun için pasaportunuzun ilk sayfasını net görünür şekilde taratmanızda fayda var.


Doğum Belgesi - Evlilik Belgesi (Formül A & Formül B)


İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne kimliklerimiz ile gidip Form A ve Form B istediğimizi belirttik. Çok hızlı bir şekilde Doğum Belgesi (Formül A) ve Evlilik Belgesi (Formül B) verildi. Aynı bina içinde Apostil işlemlerini de gerçekleştirdik. Bu işlemlerin tamamı ücretsiz ve toplamda 20 dk sürdü.


Sponsorluk Formu

Hollanda'da yer alan vergi danışmanlık firmamız, tarafımıza boş form ulaştırdı. Doldurup tarayıcıdan geçirerek tekrar aynı firmaya ilettik.


Önbildirim Formu (Antecedent Form)

Hollanda'da yer alan vergi danışmanlık firmamız, tarafımıza boş form ulaştırdı. Doldurup tarayıcıdan geçirerek tekrar aynı firmaya ilettik. Bu form kriminal suç kaydınızın olmadığını, mevcut ceza davası olmadığını ve diğer ülkelerden giriş yasağı olmadığını teyit etmek amaçlıdır.


Tüberküloz Testi

Türkiye bu testten muaf ülkeler içinde olduğu için herhangi bir işlem yapmadık.

 

Ev Eşyası Taşıma Evrakları

Yeni İş Yeri ile Yapılmış Sözleşme

Yeni firmamın HR departmanına bununla ilgili bir mail atıp, sözleşmemin kopyasını talep ettim. Mail olarak tarafıma ulaştırılan sözleşmeyi online olarak imzalayıp, Hollanda'da yer alan taşıma ajansıma gönderdim.


Eski İş Yeri ile Yapılmış Sözleşme

Türkiye'de çalıştığım eski firmamla aramda bir sözleşme yoktu. Yöneticime internetten bulduğum İngilizce bir sözleşme örneğini doldurup kaşe/imza yapmalarını rica ettim.


Noter Onaylı Pasaport Fotokopisi

Noterde çok kısa süre içinde yaptırabileceğiniz bu işlem için 67 TL gibi bir ödeme yapmanız bekleniyor. Pasaportun fotoğraflı sayfasının fotokopisi çekiliyor, aslı gibidir damgası ve soğuk mühür vuruluyor.


Sabıka Kaydı

E-devlet üzerinden alınan belgeler kabul ediliyor. Herhangi bir ödeme yapmanıza da gerek yok. Dilerseniz adliye sarayından da temin edebilirsiniz.


Vekaletname

Noter tasdikli vekaletname istenmektedir. Taşıma firmanızın size vereceği vekaletname örneği ile Noter'e gidiyorsunuz. 131 TL ücret karşılığında işleminizi kısa bir sürede tamamlayabilirsiniz.


Gümrüğe Hitaben Şahsi Dilekçe

Taşıma firmasının size paylaşacağı örnek formu doldurup, tekrar firma ile paylaşmanız gerekiyor. Burada şahsi olarak eşyalarınızı taşınmasını istediğinizi, yasaklı bir eşya bulundurmadığınızı gümrük müdürlüğüne beyan ediyorsunuz.


Gümrüğe Hitaben Firma Dilekçesi

Taşıma firmasının size paylaşacağı örnek formu TR şirketiniz doldurup, tekrar taşıma firması ile paylaşacaktır. Şirketteki pozisyonunuzu, işe başlama tarihinizi, görevinizin sona erdiğini belirtip, eşyalarınızı gideceğiniz ülkeye taşıma talebiniz olduğunu gümrük müdürlüğüne beyan ediyorlar.



 

Konsolosluk için Topladığımız Evraklar


MVV yani D Tipi Vize, Hollanda'ya uzun süreli giriş vizesidir. Genelde 90 günden fazla süreli ülkede kalma durumlarında alınır. Öncelikle Hollanda IND ofisinden oturum ön onayı alınacak ve Istanbul Hollanda Konsolosluğu ile bu bilgiler paylaşılacaktır. Bu adımdan sonra bazı formları hazırlayarak konsoloslukla mail yoluyla iletişime geçmeniz gerekiyor. IST-CA@minbuza.nl mail adresine AD-SOYAD ve Doğum Tarihi bilgilerini göndermeniz sonucu size bilgilendirme maili gelecektir.


Randevu için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz;


Gerekli Formlar

MVV Formu

Aşağıdaki link üzerinden başvuru formunu indirip, doldurduk.


Form B

Evli olanlar için alınan evlenme kayıt örneğidir. Nüfus müdürlüklerinden ücretsiz olarak temin edebilir, apostil işlemini yaptırabilirsiniz.


Fotoğraf

Özellikle ölçülerine dikkat edilmesi gereken, son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet fotoğraf isteniyor. Bu fotoğrafı kesinlikle konsolosluk binasının yanında yer alan Nobel Fotoğrafçılık'ta çekiliniz. Arzu'nun da benim de fotoğraf boyutları düzgün görünmesine rağmen yeniden çekilmemiz gerekti.


Fotoğraf Ölçü Özellikleri;

Pasaport fotoğrafı 35X45 mm ölçülerinde olmalıdır.

İki kulak arası mesafe 16-20 mm olmalıdır.

Kafanın üst noktası ile çene arası mesafe 26-30 mm olmalıdır.




Pasaport Fotokopisi

Tüm sayfaların fotokopisini yanınızda bulundurmanızda fayda var. Iki kişi başvuru yaptıysanız, eşinizin pasaport fotokopilerini de isteyebiliyorlar, bundan dolayı ikişer adet çekirgenizi öneririm.


NL Onay Mektubu

Hollanda IND ofisi tarafından ön onay kabul edilen ve Hollandaca olarak tarafınıza gönderilen mektubun fotokopisi talep edilmektedir.


Bu süreçte tek kuruş para ödemenize gerek yoktur. İşvereniniz sizin adınıza Hollanda hükümetine başvuru sürecinde gerekli ödemeleri yapmaktadır.

 

Biz bu evrakları 2019 yılı mart ayında topladık. Gittiğiniz ülke ve firmaya göre, toplayacağınız evrakların değişkenlik gösterebileceğini unutmayın.


Siz de bu süreçlerden mi geçtiniz / geçiyorsunuz. Güncel bilgileri bizimle yorum olarak paylaşabilirsiniz.


Aklınıza takılan her soruyu da bize çekinmeden yazabilirsiniz.




384 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page