top of page

2022 Noel Pazarları

Kendimize Notlar! GÜNCELLEME GELECEK!


Trier Noel Pazarı

Bu küçük Alman şehrini gündüz vakti gezmek daha keyifli yaklaşık 2 saat ayırmanız yeterli olacaktır.

Biz araç güvenliği açısından ücretli ve kapalı otopark kullandık. Daha önceki ziyaretimizde hotelin ücretsiz otoparkını kullanmıştık.


Noel pazarında yeme-içme anlamında çok fazla çeşit mevcut.


Strasbourg Noel Pazarı

Hem gecesi hem gündüzü ayrı güzel. Kesinlikle 1 tam gün ayırmak ya da 14:00-20:00 saatlerini burada geçirmek güzel olur.


Biz araç güvenliği ve merkeze yakınlığı açısından kapalı otopark kullandık. Tüm şehir Noel pazarları ile kaplandığı için yürüyerek dolaşmanız gerekecektir, soğuk havaya hazırlıklı olmakta fayda var.



Obernai Noel Pazarı

Gündüz vakti yol üzerinde mola noktası olarak seçebileceğiniz küçük bir kasaba. Maks 1 saat ayırmanız yeterli olacaktır. Kasabanın girişindeki ücretsiz park yerini kullandık.


Selestat Noel Pazarı

Gündüz vakti yol üzerinde mola noktası olarak seçebileceğiniz küçük bir şehir. Maks 1 saat ayırmanız yeterli olacaktır. Eğer vakit sıkıntınız varsa bu noktayı atlayabilirsiniz.

Kayserberg Noel Pazarı


Riquewihr Noel Pazarı

Kesinlikle gündüz görülmesi gereken bir köy. 2 saat ayırmak yeterli olacaktır.


Şehrin kuzeyindeki ücretli otoparkı kullandık.


Ribeauville Noel Pazarı

Alsace bölgesinin en güzel Noel pazarı burada desek, kimsenin hakkını yememiş oluruz.

Zaten sadece iki hafta sonu yapıldığı için bir tam günü burada geçirmek güzel olacaktır.

Şehrin kuzeyindeki ücretsiz park yerini kullandık. Ücretli ücretsiz herhangi bir park yeri bulmak mucize, bu nokta çok az insan tarafından biliniyor. Park ettiğiniz yerde girilmez tabelası göreceksiniz buradan köyün kuzeyindeki Ortaçağ Noel Pazarına direkt inebilirsiniz. (İnerken yokuş aşağı, ancak çıkarken 5 dk kadar nefes nefese kalabilirsiniz) Eguisheim Noel Pazarı

Fotoğrafik açıdan zengin bir köy. Ancak kalabalığa yakalanmadan erken gitmekte fayda var. 1 saat vakit ayırmak yeterli olacaktır.

Kullandığımız park yeri günlük 4 Eur sabit fiyatlı.


Colmar Noel Pazarı Noel pazarlarının incisi, mutlaka herkesin en az bir kere görmesi gereken bir şehir. Gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel. Bundan dolayı bir veya iki gün ayırmak güzel olacaktır.


Eskiden üç saate kadar ücretsiz olan bu kapalı otopark, bizi sevindirmeye devam ediyor. Bu sene sabah yedi ile gece bir arasında bedava olmuş, buna ek olarak elektrik şarjı ücretsiz.


Mulhouse Noel Pazarı



Gengenbach Noel Pazarı

Küçük ama şirin bir noel pazarı, 1 saat ayırmak yeterli olacaktır.

Kullandığımız açık park alanı


Esslinger Noel Pazarı

Ortaçağ noel pazarı


Kullandığımız kapalı park yeri


54 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page