top of page

Hollanda'da Dil Durumları!

Amsterdam bölgesine ister kısa süreli seyahat gerçekleştirin, isterseniz uzun soluklu yaşam planı yapın, İngilizce bilmeniz yeterli olacaktır. Halkın neredeyse tamamı akıcı şekilde İngilizce konuşabilmektedir, Hollandaca öğrenmeden yıllarca Amsterdam bölgesinde yaşayabilirsiniz. Bu oran diğer şehirlerde biraz düşer, köy ve kasabalarda (turistik olmayan) iyice azalır.

Her ne kadar Hollandacaya ihtiyacınız olmasa da bazı temel kelimeleri öğrenmek ve kullanmaya çalışmak sizi sempatik gösterir ve bazı noktalarda kolaylık sağlar😀

Ja-Evet (ya)

Nee-Hayır (neyy)

Goedemergen-Günaydin (Huudmorhın)

Hallo-Merhaba

Dag/Doei-Hoşçakal (Doiy)

Pardon-Afedersin

Ingang-Giriş

Uitgang-Çıkış

Open-Açık

Gesloten-Kapalı

Dank u-Teşekkürler

Alstublieft-Lütfen (alştublift)


Uzun süreli yaşam sırasında dili öğrenmeye ihtiyaç duymasanız bile vatandaşlık vb durumlar için belli seviyede Hollandaca bilmeniz beklenmektedir. Bu seviye Türkler için şu an A2 olsa da yakın zamanda değişeceğine dair dedikodular dolaşmaktadır.


Hollandaca biraz öğrenmesi zor olması, biraz da günlük hayattaki İngilizce kullanımının yüksek olması dolayısıyla Expatlar tarafından ikinci sıraya atılsa da yaklaşık 5 yıllık sürenin sonunda dil sınavlarına girme durumu hatırlanınca bir anda önem kazanır :) Peki nereden öğrenelim biz bu dili derseniz, ikametinizin bulunduğu belediyenin açmış olduğu ücretsiz kurslara kaydolabilirsiniz. Evimin konforunda öğrenmek isterim derseniz de aşağıdaki siteleri kullanabilirsiniz;


Yazımızı sonlandırmadan bir genel kültür bilgisi paylaşalım sizlerle :) Güney Afrika'da konuşulan Afrikanca, Hollanda'dan Güney Afrika'ya gelen Hollandalılar tarafından getirilmiş ve yıllar içinde çeşitli grammer değişiklikleri yaşamış bir dildir. En önemli iki fark Hollandaca dilindeki nesneleri cinsiyetleştirme olmaması ile grammerinin daha basit olmasıdır.


113 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page