top of page

Anna Grechishkina - Motosiklet Üzerinde 5 Yıl - 1 Dünya Turu


Gezgin insanlar tecrübelerini diğer insanlarla paylaşmayı severler, bu durum hem dinleyen için faydalı veya eğlenceli bilgiler içerir, hem de anlatan o anları tekrar tekrar yaşar ve o hazzı alır. Biz bu durumlarda genelde dinleyici pozisyonda oluyoruz ve İstanbul'da bulunan birçok gezgin ile bir araya gelmeye çalışıyoruz.

Dün akşam KTM Hasanpaşa'da sunumuna katıldığımız Anna da bu gezginlerden bir tanesi, yaklaşık 5 yıldır motosikletiyle Dünya'yı dolaşıyor. Soğuk Rusya'dan da geçmiş, sıcak Afrika çöllerinden de, Patagonya'da rüzgar da yemiş, hiçliğin ortasında motosikletini de devirmiş.


Peki bu kadar dertle, tasayla uğraşmak, motosiklet ile gezmek ve hatta bunu beş yıldır sürdürmek neden ?

Yukarıda saydıklarım sadece anılarının küçük bir kısmı, geri kalan hatıralar yolda tanıştığı arkadaş ve hatta aile olduğu insanlar, onlarla yaşadıkları. Ukrayna'dan çıktığımda ailem yoktu, beş yılın sonunda belki de en geniş aileye sahip insanım diyor ve gözlerinin içi gülüyor.

Pozitif enerjisini etrafa yayıyor ve başına genelde güzel şeyler geliyor desek haksız sayılmayız. Vladisvostok'tan Bangkok'a gitmek üzere Little Guy'ı (motosikleti) gemiye yüklüyor. Kendisi de düşünmeye başlıyor, cepte para kalmadı motosikletim Bangkok'a ulaşıncaya kadar ne yapacağım ben diye. Bu sırada telefonu çalıyor Ukrayna'dan eski bir arkadaşı "Thailand'a geçeceğini gördüm, Thai Prenseslerinden biri ile birlikteydim ve seni ona anlattım, seninle tanışmayı çok istiyor ve istediğin kadar sarayında kalabileceğini söyledi" diyor. Önce şaka yaptığını zannetse de Bangkok Havalimanı'nda karşılanıp saraya götürülünce inanıyor :) Bir süre kendine ait şefi, masözü, kocaman lüks bir odası oluyor, Prenses ile ülkeyi geziyorlar, festivallere katılıyorlar ve artık Prenses bir arkadaşı ve ne zaman gitse kalabileceği bir sarayı var :)

Kimmiş bu wonderwomen derseniz şöyle alalım sizi ;

Instagram : anna_grechishkina

12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page