top of page

Midland Next Conference İntercom İncelemesi


Intercom Nedir ?

Intercom, özellikle motosiklet kullanıcıları tarafından sıklıkla tercih edilen, bluetooth teknolojisi ile telefona, artçınıza veya belli mesafedeki diğer motosikletlilere bağlanarak konuşma, radyo/müzik dinleme imkanları sunan harika bir cihazdır.

Motosiklet maceralarımız daha uzun soluklu olmaya başladıkça intercom bizim için kaçınılmaz bir ihtiyaç olmuştu. Yaptığımız araştırmalar ve arkadaş önerileri sonucunda Midland Next-C modelinde karar kıldık. Amerika'dan yakın bir tarihte gelecek olan arkadaşımızın adresine gelecek şekilde siparişi verdik. O günün fiyatıyla çifti 800 TL gibi bir rakama geldi diyebiliriz. Nolan N86 ve Arai Axces 2 model kasklarımıza uyguladıktan sonra gerek yurtiçi gerekse yurtdışı turlarımızda hep yanımızda oldular. Nolan N86 kaskım ömrünü doldurduğunda, yeni kaskım Shoei Gt-Air'e transfer olup görevine devam etti.


Kısaca özellikleri nedir ve bizim bu özellikler bazında yorumlarımızı paylaşacağım.

Özellikleri;

  • Diğer marka intercomlarla eşleşebilme : Açıkçası bu özelliğini uzun süre kullanma ihtiyacı duymadık, 2017 İtalya motosiklet turumuzda, arkadaşım Sevan'ın Çin malı intercomu ile eşleme denedik ve başarılı olduk. Yolda sadece birkaç kez bağlanamama problemi yaşadık ancak hangimizden kaynaklı olduğunu söylemek zor. Intercomlarımızı kapatıp açınca bağlanabildik, sorun düzeldi.

  • Midland marka intercomlarla konferans özelliği : Bu özelliği İtalya turumuzda 3 kişiye kadar denedik ve gayet başarılıydı. 4 kişiye kadar konferans, 6 kişiye kadar birebir görüşme yapabilme özelliği var diyor kitapçığında, bunu deneyimleyebileceğimizi sanmıyorum :)

  • 1,6 km mesafeye kadar iletişim özgürlüğü : Bu verilen rakam dümdüz bir alanda çevrede sinyali düşürecek başka cihaz olmama senaryosunda ölçülmüş, ancak biz de antenler açık bir durumda 1 km üzerinde rahat bir iletişim kurduk. Şehir içinde özellikle kalabalık alanlarda bu mesafe çok kısalıyor ancak hiçbir sorun yaşamıyorsunuz.

  • FM Radyo : Şehiriçi kullanımlarda özellikle çok başarılı, dışarıdaki sesi bastırma noktasında iyi, ancak tamamen kesmiyor böylece korna ve vb diğer uyarıcıları da duyabiliyorsunuz.

  • Su geçirmezlik : Bunu çok test etmiş olabiliriz, turlarımız sırasında uzun süre yağmur altında sürüş yaptık ve hiç birinde su ile alakalı sorun yaşamadık.

  • Telefon bağlantısı : BT üzerinden telefonunuza bağlanarak müzik dinleyebilir, görüşmelerinizi yapabilirsiniz. Sesli olarak çağrı yanıtlayabileceğiniz gibi, tuşlara basarak da çağrı yanıtlama sonlandırma yapabilirsiniz. Sesli olarak rehberdeki kişileri arayabilir, Google'a sorular sorabilirsiniz. Müzik dinlerken yüksek hızlara çıktığınızda ses kalitesi biraz düşüyor ve ses patlamaları yaşayabiliyorsunuz, ancak şehiriçi süratlerde çok net müzik dinleyebilir, tuşlar ile ileri, geri, başlat, durdur, ses azalt, ses arttır gibi fonksiyonları kullanabilirsiniz.

  • Kablo ile müzik dinleme : Paketinden çıkan AUX kablosu ile telefon / müzik çalar gibi aletlere bağlantı sağlayabilir müziği BT özelliğine kıyasla daha net dinleyebilirsiniz. Bunun bir diğer özelliği de artçınız ile intercom görüşmesi yaparken aynı anda müzik dinleyebiliyor oluşunuz.

  • Batarya süresi : Genelde şehiriçi kullanımlarımda haftada bir veya on günde bir şarj ediyorum. Uzun seyahatlerimizde ise iki günde bir şarj yeterli oluyor. Bu biraz da sizin kullanım sürenize bağlı tabii, ancak kitapçığına göre 12 saate kadar dayanıyor.

Farklı bir model kullanmadığımız için maalesef başka bir ürün ile kıyaslama yapamıyorum. Gelişen teknoloji çağında artık BT teknolojisi çok basit bir şey oldu, bunun sonucu Çin sitelerinde yüzlerce farklı intercom modeline ulaşabilir olduk. Çevremdeki birçok insan bu intercomlardan satın aldı. Çok memnun olan da duydum, pişman olup söken de... Anlayacağınız bu yolda bir tercih yapacaksanız sıkı bir inceleme/araştırma süreci sizi bekliyor. Ben bu riski alamam, kafam rahat etsin, şarj problemi, teknik servis problemi yaşamak istemiyorum derseniz size Türkiye distribütörü DNS Online ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim.

Sizin kullandığımız Intercom Markası nedir ? Memnun musunuz ? Yorum kısmında paylaşırsanız çok seviniriz.

263 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page