top of page

Yurtdışına Motosiklet ile Çıkış ve Gerekli Evraklar

Updated: May 4, 2022


Yurtdışına motosikletle çıkmak göz korkutucu bir süreç gibi görünebilir. Son beş yıl içinde onlarca kez motosikletimiz ile yurtdışına çıkıp girmemiz çevremizdekiler tarafından şaşkınlıkla karşılanan bir durum. Genelde motosiklet ile yurtdışına çıkma konusunda ilk gelen soru evrak konusu oluyor. Bunu kısa bir şekilde yazıya dökelim istedik.


Yurtdışına Motosikletle Çıkarken Gereken Belgeler

Yurtdışına çıkmak için hem kendimiz hem de motosikletimiz için bazı evraklarımız olması gerekiyor. Öncelikle kendi evraklarımızdan bahsedelim.

Pasaport

Genelde son kullanım tarihine altı aydan fazla süre olan, yıpranmamış bir pasaport isteniyor. Altı aylık süre gireceğiniz ülkeden ülkeye değişkenlik gösterebiliyor.


Vize

Gireceğiniz ülkeye uygun vizenizin olması bekleniyor. Genelde Avrupa ülkelerini gezdiğimiz için Schengen vizesi almamız yeterli oluyor.


Ehliyet

Motosiklet ile yurtdışı çıkışlarda ehliyetiniz kontrol ediliyor. Güncel çipli ehliyetler uluslararası kabul gördüğü için ekstra bir işlem yapmanıza gerek bulunmuyor. Ancak ehliyetiniz eski ise Beynelmilel ehliyet almanız veya ehliyetinizi yenilemeniz gerekir.


Yurtdışı Çıkış Harcı

Ülkeden çıkış yapacağınız zaman sınırda bir pul almanız gerekiyor, sınıra gitmeden önce banka şubelerinden de bu işi halledebilirsiniz. (2020 Güncel fiyatı 50 TL)


Yukarıdaki evrakları zorunlu olarak bulundurmanız lazım, bunun dışında dönem dönem sınırda sorgulanabilecek birkaç belge daha var ki biz sürekli yanımızda taşımaya özen gösteriyoruz. (Seyahat sağlık sigortası ve konaklama detayları)

Bu duruma ek olarak OHAL döneminde ekstra evrak göstermenizi isteyebiliyorlar, buna da özetle çalıştığınızı, ülkenize geri dönüş yapacağınızı gösterir belgeler diyebiliriz.

Peki motosiklet ile çıkarken, bu belgelere ek olarak neler taşıyoruz ?

Ruhsat

Motosikletimizin ruhsatı, sınırda sorgulanıyor. Motosiklet sizin adınıza değil ise, noterden onaylı vekalatname isteniyor.


Yeşil Sigorta

Nasıl Türkiye içinde zorunlu trafik sigortası var ise, Avrupa sınırları dahilinde de benzer bir durum söz konusu. Çalıştığınız sigortacınız ile iletişime geçerek veya Türkiye Turing ve Otomobil Kurumuna giderek sigortanızı yaptırabilirsiniz. Bu Linkten güncel fiyatı kontrolü edebilirsiniz.


Bu saydıklarımız zorunlu olan belgelerdi, buna ek olarak yurtiçi kaskonuz varsa kesinlikle yurtdışı zeyil işlemi ile yurtdışında da çalınma ve kazaya karşı önlem almanızı tavsiye ederiz.

Bunlar genel olarak gerekli evraklardı, peki eşya konusunda nasıl bir hazırlık gerekiyor ? Bu konuyu da çok yakında sizlerle paylaşıyor olacağız.

" İtalya 2 ! Aklımızda Kalanlar " turumuzda da bizi takip ederseniz çok mutlu oluruz. Burada yazılanlara ek sorularınız olursa da aşağıda bulunan yorum kısmına yazarsanız, seve seve cevaplamaya çalışırız.

9,676 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page